OM

600x600_6Jag heter Ulla E Ramstedt och jag älskar att göra smycken av gamla bestick och att det är återvinning till 100% känns extra bra.

Det hela började med att jag ärvde silverbestick efter min pappa, men fick dåligt samvete när de legat i lådan i ett år utan att jag använt dem en enda gång. Men en dag råkade jag se en kollega ha ett armband på sig som var gjort av en gaffel och sedan var det kört!

Jag gjorde smycken till mina 2 systrar, min bror och hans fru, mina syskonbarn, till min mamma och naturligtvis till mig själv och min dotter. Så nu har alla i familjen ett minne av pappa, som de kan bära med sig.

Efter att ha fått frågan om jag kan tänka mig att sälja några av pappas smycken, så började jag titta runt efter bestick att köpa. Kände att pappas bestick endast skulle finnas kvar inom familjen.

Jag åkte en liten runda varje vecka till Biståndscenter, Emmaus, Myrorna, Erikshjälpen och PMU hemma i Borås. Det var svårt att hitta äkta silverbestick, men jag hittade däremot en massa nysilverbestick istället.

Sedan upptäckte jag Tradera, oj vad bestick jag har köpt där, både i nysilver och äkta … så nu har jag över 120 unika skedar i min samling (har sparat en av varje om jag har köpt minst 3 skedar).

Jag har även gjort smycken av folks egna bestick, både äkta och nysilver och det har varit väldigt uppskattat. Hör av er om ni vill att jag ska göra smycken av era egna bestick.

Hoppas ni hittar något till er själva eller att ge bort som present här på hemsidan! Följ mig gärna på Instagram och facebook, där har jag både erbjudanden och tävlingar.

Om jag ska berätta något om mig själv, så är jag nyskild, har en vuxen dotter som jag är otroligt stolt över och jag blev mormor i somras. Jag älskar också att fota naturens skiftningar under mina morgonpromenader. Följ mig gärna på Instagram, där jag lägger ut lite naturbilder.

Förutom mina smycken så har jag de sista åren hållit på med min uppfinning X-brush. Detta kan ni läsa mer om på min hemsida ur-creativestudio.se, x-brush.com eller på facebook och Instagram.

Hälsningar
Ulla E Ramstedt